Netanjahu: Kiiktattuk Naszrallahot, az utódját, és az utódjának utódját is, a Hezbollah legyengült

2024. október 8. – 19:55

Másolás

Vágólapra másolva

Benjámin Netanjahu egy nyilatkozatban arról beszélt, hogy Izrael megölte Hásem Szafieddinet, a Hezbollah második emberét, aki átvehette volna a szervezet vezetését – írja a Sky News.

Az izraeli miniszterelnök emellett üzent a libanoniaknak is. Felszólította őket, hogy „szabaduljanak meg a Hezbollahtól”.

Szerinte Izraelnek joga van megvédeni magát, és hogy az IDF leépítette a Hezbollah képességeit.

„Terroristák ezreit iktattuk ki, beleértve magát Naszrallahot, és Naszrallah utódját, és az utódjának az utódját. Mára a Hezbollah gyengébb, mint sok-sok éve volt” – mondta.

„A libanoni nép, fontos választás előtt áll. Ez a ti döntésetek. Most visszavehetitek az országotokat, és visszatérhettek a béke és a jólét útjára. Ha nem teszitek, a Hezbollah továbbra is megpróbál majd sűrűn lakott területekről harcolni Izrael ellen, a ti károtokra. Nem fogja érdekelni, ha Izraelt belerángatják egy szélesebb háborúba” – mondta a miniszterelnök.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!