Több palesztint megöltek szombaton Ciszjordániában, 21 embert pedig letartóztattak

2023. november 26. – 11:25

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli hadsereg közlése szerint szerint legalább öt palesztin terroristát megöltek, 21 keresett személyt pedig letartóztattak szombaton a ciszjordániai Dzseninben. A térségben zajló katonai műveletek során egy titkos laboratóriumra is lecsaptak, valamint repülőgépről támadtak meg egy fegyveres osztagot, amely veszélyeztette az izraeli csapatokat, írja a Guardian.

Az izraeli hadsereg erői behatoltak a dzsenini menekülttáborba is, hogy letartóztassanak egy palesztin férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az év elején egy ciszjordániai autómosóban megölt egy izraeli apát és fiát. Az AP-nek nyilatkozó palesztin egészségügyi minisztérium arról számolt be, hogy öt palesztint Dzseninben, három másikat pedig Ciszjordánia különböző részein öltek meg szombat reggel óta. Az egyikük egy tinédzser volt, akivel al-Birehben végeztek az izraeli csapatok.

A Wafa palesztin hírügynökség tájékoztatása arról ír, hogy izraeli mesterlövészek ciszjordániai háztetőkön helyezkedtek el, közben a hadsereg buldózerekkel rombolja az utakat és az infrastruktúrát az erről szóló, független forrásból nem megerősített értesülés szerint.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!