Három palesztin diákra lőttek rá Vermontban

2023. november 26. – 23:28

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton három palesztin egyetemistára lőttek rá Vermontban, a családjuk felszólította az Egyesült Államok tisztviselőit, hogy gyűlölet-bűncselekményként vizsgálják ki az esetet.

Hisham Awartani, a Rhode Island-i Brown Egyetem hallgatója; Kinnan Abdel Hamid, a pennsylvaniai Haverford College diákja; és Tahseen Ahmed, a Connecticut állambeli Trinity College tanulója volt az, akikre a Vermonti Egyetem közelében rálőttek szombat este. Különböző súlyosságú sérülésekkel kezelik őket.

Egyelőre nem azonosítottak és nem is fogtak el elkövetőt, a helyi rendőrség szóvivőjét a sajtónak nem sikerült elérnie.

„Felszólítjuk a bűnüldöző szerveket, hogy folytassanak le egy alapos vizsgálatot, beleértve a gyűlölet-bűncselekményre vonatkozó nyomozást is. Addig nem nyugszunk meg, amíg a lövöldözőt nem állítják bíróság elé” – áll a diákok családjainak vasárnapi közleményében, amelyet a Middle East Understanding, egy palesztinbarát nonprofit szervezet tett közzé.

Az Egyesült Államokban a gázai–izraeli konfliktus óta megnövekedett mind az iszlamofób, mind az antiszemita támadások száma.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!