Újabb evakuációs ultimátumot tett közzé az izraeli hadsereg

2023. november 22. – 12:38

Másolás

Vágólapra másolva

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) arab nyelvű csatornáin arra sürgeti Gázaváros két kerülete, Dzsabalija és Sedzsaija kerületeinek lakóit, hogy haladéktalanul induljanak el a délután négyig fenntartott evakuációs korridoron a Gázai övezet déli területén kialakított evakuációs zóna felé. Az IDF az október végén indított szárazföldi offenzíva előkészítéseként kezdte noszogatni az eleve nem túl nagy, mintegy 40 kilométer hosszú és legnagyobb részén 6-7 kilométer övezet északi részének lakóit, hogy húzódjanak a Gáza-váditól délre található „biztonságos” területre – melyet egyébként azóta is folyamatosan bombáznak.

A két negyed politikai és katonai értelemben is a Hamász legfontosabb katonai bázisának számít. Az IDF katonái jelenleg Dzsabalija megtisztításáért harcolnak, és ha az ottani hadműveletekkel végeztek, akkor Dzsabalija kerül sorra.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!