IDF: 400 titkos Hamász-alagutat semmisítettünk meg

2023. november 22. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

Ahogy arról részletesen írtuk, a Hamász megsemmisítésére irányuló offenzíva egyik legfontosabb frontja a Gázai-övezetet behálózó alagútrendszer, melynek 10-20 méter mélyen fekvő részei egyszerre szolgálnak a légelhárítás nélküli terrorszervezet felvonulási útvonalaiként, raktáraiként és parancsnoki központjaiként. az izraeli szárazföldi offenzíva hátráltatásában is nagy szerepet szántak az előrenyomuló páncélosok hátába kerülve, titkos kijáratokból előpattanó egységek rajtaütéseinek. Nem véletlen, hogy az izraeli hadsereg nagy gondot fordított az alagutak felderítésére, kijárataik berobbantására.

Egy alagútlejáratot ellenőrző izraeli katona november 3-án valahol a Gázai övezetben Fotó: Izraeli Védelmi Erők via AFP
Egy alagútlejáratot ellenőrző izraeli katona november 3-án valahol a Gázai övezetben Fotó: Izraeli Védelmi Erők via AFP

Az IDF szerdai adatai szerint az izraeli erők október vége óta összesen 400 lejáratot robbantottak be. A föld mélyébe vezető kútszerű járatok gondosan kibetonozott, álcázott fedlappal ellátott kijáratait sokszor kórházakba, iskolákba, mecsetekbe helyezték el.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!