A Hamász szerint csütörtök délelőtt jön az ideiglenes fegyverszünet

2023. november 22. – 14:19

Másolás

Vágólapra másolva

A Hamász egyik Katarban élő tisztségviselője, Moussza Abu Marzúk a szintén katari al-Dzsazírának azt mondta, hogy csütörtök délelőtt 10-kor életbe lép az izraeli kormányzat által szerdán elfogadott fegyverszünet. Ahogy arról beszámoltunk, a katari közvetítéssel nyélbe ütött megállapodás értelmében a terrorszervezet négy nap alatt legalább 50 túszt – nőket és gyerekeket – enged szabadon, és ezalatt szünetet tartanak a harcokban. Ha a folyamat olajozottan zajlik, akkor Izrael nem zárja ki a fegyverszünet meghosszabbítását; azonban minden egyes napért 10 újabb fogoly elengedését szabta feltételül. A Hamász a fegyverszünet mellett elérte 150, izraeli börtönökben fogva tartott palesztin nőt és kiskorú szabadon bocsátását.

Abu Marzúk szerint a Hamász a külföldi állampolgársággal rendelkezőket fogja elsőként elengedni, azonban szavaiból nem derült ki, hogy ez a kategória magába foglalja-e a kettős állampolgárokat is. Izrael korábban azt állította, hogy az összes szabadon engedett fogoly izraeli állampolgár lesz, vagy izraeli tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!