Reuters: Ferenc pápa találkozni fog a Hamász által fogva tartott izraeli túszok rokonaival

2023. november 17. – 15:16

Másolás

Vágólapra másolva

Ferenc pápa találkozni fog a Hamász által fogva tartott izraeli túszok hozzátartozóival – mondta egy névtelenséget kérő forrás a Reuters hírügynökségnek. A forrás szerint a katolikus egyházfő jövő hét szerdán, a heti általános audienciája előtt fog találkozói néhány túsz rokonaival.

A Vatikán második számú vezetője, Pietro Parolin bíboros pénteken azt mondta, hogy a Szentszék úgy véli, a túszok szabadon bocsátása és a tűzszünet a két „alapvető pont” a válság megoldására. Parolin egy római konferencián arról beszélt, hogy a Vatikán dolgozik a pápa és a túszok hozzátartozói közötti találkozón, de további részleteket nem árult el. „Dolgozunk rajta, és reméljük, hogy minél hamarabb megvalósítjuk” – mondta a bíboros.

„A túszok szabadon bocsátása a jelenlegi helyzet megoldásának egyik alapvető pontja, figyelembe véve a fogva tartottak – férfiak, nők, gyerekek, újszülöttek, terhes nők – humanitárius szempontjait” – mondta Parolin.

A Hamász terroristái mintegy 240 túszt ejtettek fogva, amikor október 7-én dél-izraeli kibucokra támadtak.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!