Az intenzív osztályon ápolt betegek nagy része meghalt az al-Sifa kórházban

2023. november 17. – 19:54

Másolás

Vágólapra másolva

Az intenzív osztályon ápolt, lélegeztetőgépen lévő betegek nagy része meghalt az al-Sifa kórházban az oxigén- és üzemanyaghiány miatt – mondta egy, a kórház égési osztályán dolgozó orvos.

Az Al-Jazeera újságnak nyilatkozó orvos elmondása alapján sokan meghaltak a koraszülött csecsemők közül is, kevés reményt lát a többi újszülött túlélésére a jelenlegi körülmények között. Az al-Sifa Gáza legnagyobb kórháza, amelynek fő szárnyaiban jelenleg se víz, se áram nincsen, ezért a műtéteket is le kellett állítani. Az orvos hozzátette azt is, hogy az izraeliek szállítmánya csak a kórházban található emberek 40 százalékát tudta élelemmel ellátni.

Tovább fokozódott a helyzet, amikor az izraeli erők a létesítmény két szárnyát is megostromolták – a tankok és a mesterlövészek még mindig a helyszínen vannak. (CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!