Ferenc pápa: A konfliktusnak nem szabad tovább szélesednie

2023. november 12. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Minden ember élete szent, legyen keresztény, zsidó, muszlim, akármilyen nép vagy vallás tagja, mondta Ferenc pápa a Szent Péter téren vasárnap. A katolikus egyházfő délben mondott beszédében hangsúlyozta: nincsen pillanat, amikor ne gondolna a súlyos helyzetre Izrael és a palesztin területek között. „Közelségét” fejezte ki mindazokkal, akik szenvednek, akár palesztinokról, akár izraeliekről van szó.

Fotó: Andreas Solaro / AFP
Fotó: Andreas Solaro / AFP

A harcok leállítását sürgette, mint mondta, a fegyverek soha nem fognak békéhez vezetni. Azt is hozzátette, hogy a konfliktusnak nem szabad tovább szélesednie. Gázában a sebesültek azonnali ellátását, a civil lakosság védelmét szorgalmazta, és még több humanitárius segítséget kért az „elgyötört palesztin népnek”. Másrészt az izraeli túszok szabadon engedését sürgette, elsősorban a gyerekekét és az idősekét. (MTI)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!