Több ezren menekültek el az Al-Sifa kórházból a légicsapások miatt

2023. november 10. – 18:34

Másolás

Vágólapra másolva

Az IDF csütörtöki közlése szerint több mint ötven Hamász-tagot öltek meg az Al-Sifa kórház melletti harcokban, az ottani robbanások azonban a jelek szerint az ott magukat meghúzó embereket is megijesztették, a nagy részük ugyanis elmenekült a Gázaváros szívében található kórházból. A menekülők közül többen azt nyilatkozták, hogy a kórházban már csak néhány száz, komoly sérülésekkel kezelt páciens és az orovosok maradtak, noha korábban több tízezren húzták meg magukat a kórház környékén.

Az izraeli hadsereg korábban is nyilatkozott már arról, hogy a Hamász többek közt kórházakban és azok környékén rejti el a katonáit, és szerintük konkrétan az Al-Sifa alatt is van egy központjuk, ezt azonban a szervezet és a kórház is tagadja. Izrael egyébként pénteken kora reggel legalább három kórházra, vagy ahhoz közeli célpontokra mért légicsapást, egy belső vizsgálat alapján pedig az Al-Sifát ért egyik csapás nem volt szándékos.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!