Macron felszólította Izraelt, hogy hagyja abba a civilek bombázását

2023. november 10. – 23:17

Másolás

Vágólapra másolva

„Izraelnek fel kell hagynia a csecsemők és nők gyilkolásával Gázában” – üzente Emmanuel Macron francia államfő a BBC-nek adott exkluzív interjújában. Úgy fogalmazott, hogy a bombázást semmi sem indokolja, szerinte a tűzszünet Izrael érdekeit szolgálná. Miközben elismeri Izrael jogát az önvédelemre, Macron felszólította őket arra, hogy „fejezzék be a gázai bombázást”. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy Franciaország egyértelműen elítéli a Hamász „terrorista akcióit”.

Párizs Izraelhez, az Egyesült Államokhoz, az Egyesült Királysághoz és más nyugati országokhoz hasonlóan terrorszervezetnek tekinti a Hamászt.

Macron reméli, hogy az Egyesült Királyság és az USA vezetői is csatlakoznak a tűzszünetet szorgalmazók köréhez. „Izrael ma de facto civileket bombáz. Csecsemők, nők és idős emberek halnak meg emiatt. Ennek nincs legitimitása. Ezért felszólítjuk Izraelt, hogy hagyja abba” – tette hozzá a francia államfő. (BBC)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!