Kulcsfontosságú Hamász-támaszpontokat foglalt el az izraeli hadsereg Gázában

2023. november 10. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az IDF szerint a csapatai ma elfoglalták a Hamász kulcsfontosságú előőrseit Gázában, közben mintegy 150 Hamász-terroristát öltek meg, írja a Times of Israel.

A hadsereg állítása szerint az elmúlt napokban támadást indítottak az úgynevezett Bader-állomás ellen, amely a Hamász egyik központja, és amely a menekülttábor közelében, civil otthonok mellett húzódik. Az IDF közlése alapján a katonák a razzia során rakétakilövő helyeket, katonai parancsnokságokat semmisítettek meg. Egy másik Hamász-állásnál megsemmisítettek egy fegyvergyártó üzemet, rakétakilövő állásokat és alagutakat is.

Az IDF csapatai behatoltak a Gáza partján fekvő Blue Beach Resortba is, ahol állításuk szerint nagyjából 30 terrorista volt. „Kiderült, hogy a terroristák a szállodai szobákat menedékként, illetve támadások megtervezésére használták” – közölte az IDF.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!