Ellehetetlenült a kommunikáció, a segélyszervezetek is minden kapcsolatot elvesztettek a Gázai övezettel

2023. október 27. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

A növekvő számú és beszámolók szerint a korábbi napoknál jóval intenzívebb izraeli légi csapások közepette a Gázai övezetben szinten minden telekommunikációs csatorna használhatlanná vált. A segélyszervezetek is arról tettek jelentést, hogy nem érik el a helyszínen lévő kollégáikat.

A Palesztin Vörös Félhold közleménye szerint „teljesen megszakadt a kapcsolat a gázai műveleti irodával és az összes ott dolgozó csapatunkkal”.

„Mélységesen aggódunk amiatt, hogy csapataink képesek lesznek-e továbbra is biztosítani a sürgősségi orvosi szolgáltatásokat, különösen mivel ez a fennakadás érinti a központi 101 segélyhívó számot, és akadályozza a mentőautók érkezését a sebesültekhez és a sérültekhez” – tették hozzá.

Az ActionAid nevű nemzetközi jótékonysági szervezet is arról számolt be, hogy nem éri el a helyszínen tartózkodó kollégáit, ezért komolyan aggódnak az ő és minden gázai lakos biztonságáért. „Ez az elszigeteltség tovább fokozza a már így is súlyos humanitárius válságot átélők szenvedését a civilek légi bombázásának fokozódása közepette” – írták.

(CNN, BBC)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!