Amerika nem árulja el, hogy Izrael szólt-e nekik előre a műveletek kiterjesztéséről

2023. október 27. – 23:07

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem fogok arról beszélni, hogy részletesen ismertessem az izraeli kollégáinkkal folytatott beszélgetéseinket és az információáramlást. Azt hiszem, ez nagyon meggondolatlan lenne részemről” – mondta John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője.

Kirby azt sem akarta elárulni, hogy a Biden-adminisztráció bízik-e abban, hogy Izrael teljes mértékben átgondolta egy szárazföldi művelet következményeit, sőt az Egyesült Államok általában sem hajlandó kommentálni a Gázai övezetben indított vagy tervezett izraeli szárazföldi műveleteket. „Erről nekik kell beszélniük, és meg kell tudniuk válaszolni a tervezésük megalapozottságára és a végrehajtásuk hatékonyságára vonatkozó kérdéseket” – mondta a szóvivő.

Kirby ugyanakkor annyit megjegyzett, hogy az amerikai kormány feltett Izraelnek néhány „nehéz kérdést”:

„Tudják, mik a célok? Mi a stratégia? Hogyan és mikor lesz ennek vége? Mert, ismétlem, a saját tapasztalatainkból megtanultuk, hogy fel kell tenni ezeket a kérdéseket.”

(CNN)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!