A Hamász felvételeiből is látszik, hogy civil célpontjaik voltak

2023. október 27. – 14:13

Másolás

Vágólapra másolva

Részletes gyűjteményt publikált a CNN azokból a felvételekből, amelyeket maguk a Hamász fegyveresei készítettek a támadásuk alatt, mielőtt likvidálták őket. A testkamerás videók egy része már korábban is nyilvánosságra került, ez a gyűjtemény azonban még egyértelműbben megmutatja, hogy a terroristák október 7-i támadásának célpontjai leginkább civilek voltak.

Részlet a publikált videókból, az izraeli védelmi rendszer áttörésekor – Forrás: CNN
Részlet a publikált videókból, az izraeli védelmi rendszer áttörésekor – Forrás: CNN

A felvételeken a kibucok lakóházait lövő fegyveresek láthatók. Helyenként az izraeliek ellenállása is látszik, némelyik testkamerás videó a terroristákat ért találatokat rögzítette.

Máshol az látható, ahogyan megindulnak motorjaikkal Gázából, vagy az, ahogyan túszokat ejtenek a határtól 15 kilométerre tartott Nova zenei fesztiválon, ahol a terroristák hatalmas mészárlást végeztek a fesztivál látogatói között, 260 embert megölve. Egy helyen a fegyveres céltalanul a mobil vécék fülkéit lövi, hogy a fegyvertelen civilek elbújva se élhessék túl a támadást.

Az is kiderül azonban a felvételekből, hogy az izraeli hadsereget mennyire váratlanul érte a Hamász támadása, amely könnyedén hatolt át a Gázai övezet körül húzódó izraeli védelmi rendszeren.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!