NATO-főtitkár: Ukrajna tisztje eldönteni, hogy mikor adottak a feltételek a béketárgyalásokhoz

2023. augusztus 17. – 23:46

Másolás

Vágólapra másolva

Ukrajna tisztje eldönteni, hogy mikor teljesülnek a feltételek ahhoz, hogy leüljenek az őket megtámadó oroszokkal tárgyalni – jelentette ki Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön.

„Az ukránok, és csakis az ukránok dönthetik el, hogy mikor adottak a tárgyalások feltételei, és hogy az elfogadható megoldás a tárgyalóasztal felett” – mondta Stoltenberg. A norvég Arendal városában tartott konferencián beszédében hozzátette, hogy a NATO feladata Ukrajna támogatása.

A nyilatkozat Stoltenberg NATO-vezérkari főnökének, Stian Jenssennek a kijelentése után jött, arra nyíltan is reagált. Jenssen kedden kijelentette, hogy Ukrajna feladhat a területeiből ahhoz, hogy békét kössön az oroszokkal. Jenssen ezt követően azt mondta, hogy megbánta megjegyzéseit.

„Jenssen üzenete, az én fő üzenetem, és a NATO fő üzenete az, hogy a NATO politikája változatlan: támogatjuk Ukrajnát” – mondta Stoltenberg.

(Reuters)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!