Brit hírszerzés: Az oroszok és az ukránok is kisebb sikereket értek el a fronton

2023. július 18. – 10:41

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium napi hírszerzési jelentésében azt írja, az elmúlt héten a front több szektorában is folytatódtak a harcok, és mindkét fél különböző területeken kisebb előretöréseket ért el.

Ukrajna továbbra is jelentős erőfeszítéseket tesz a jelenleg orosz megszállás alatt álló Bahmut körül, ahol az orosz erők valószínűleg törékenyek, de egyelőre tartják magukat – áll a jelentésben.

Északkeleten az orosz erők megpróbáltak nyugat felé nyomulni a Kreminnától nyugatra fekvő erdőkön keresztül.

Délebbre, a donyecki területen, különösen Avgyijivka környékén az orosz erők továbbra is próbálkoznak helyi támadásokkal, kevés sikerrel. Délen Ukrajna továbbra is legalább két tengelyen támad, de valószínűleg még nem sikerült áttörnie Oroszország elsődleges védelmi vonalait.

Herszonban Ukrajna egy kis hídfőállást tart fenn a Dnyeper (ukránul Dnyipro) folyó bal partján, a romos Antonivszkij híd közelében, ami további kihívást jelent az orosz parancsnokok számára, akik valószínűleg aggódnak délnyugati szárnyuk sebezhetősége miatt – írja a brit hírszerzés.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!