Nyilvános bocsánatkérést követel a vendég, akit azért utasított el egy hollandiai szálloda, mert román

2023. április 8. – 09:20

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvános bocsánatkérést akar „a román állampolgárokkal szembeni szándékos diszkriminációért” Alexandru Hegyi. Mint írtuk, az egyébként Japánban élő régészt azért utasította egy tilburgi szálloda, mert román.

Miután nyilvánosságra hozta az esetet, elkezdett az üggyel foglalkozni a sajtó, a helyi politikusok, illetve a holland diszkriminációellenes hatóság is. A Booking szálláskereső platform pedig – melyen keresztül a szobát lefoglalta – bejelentette, hogy felfüggeszti az együttműködést a hollandiai hotellel mindaddig, amíg nem tisztázódik a kérdés.

Hegyi a Facebook-oldalán most arról számolt be, hogy a holland diszkriminációellenes hatóság két megoldást javasolt neki: vagy az ügy közös megegyezéssel történő rendezését, vagy a bírósági eljárást. A férfi azt írta, nem igényel kártérítést, ezért a első lehetőséget választja, azonban van egy feltétele: a szálló illetékesei kérjenek nyilvánosan bocsánatot, lehetőleg a sajtóban. Hozzátette: azt is szeretné, ha a hotel vezetői megígérnék, hogy ilyesmi többé nem fordulhat elő. Amennyiben viszont nem tesznek eleget a kérésének, bíróság elé viszi az ügyet.

„Az a tény, hogy a szálló adminisztrátorai nem voltak képesek egy olyan rendszert létrehozni, amely korlátozná vagy megszüntetné az illegális tevékenységet folytatók által okozott problémákat, nem jogosítja fel őket arra, hogy egy román állampolgárt potenciális bűnözőnek tekintsenek.

Megértem, hogy bizonyos személyekkel való negatív interakció könnyen kivetíthető az egész csoportra, amelynek ezek az egyének a tagjai, de nem tűrhetem, hogy az egész csoportot kiközösítsék pusztán személyes tapasztalatok alapján. Végül is ebben rejlik a legnagyobb veszélye mindenfajta diszkriminációnak – amikor a személyes tapasztalatok kollektív általánosításokhoz vezetnek” – fejtette ki Hegyi Alexandru.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!