Egy holland szálloda azért nem fogadott egy vendéget, mert az román nemzetiségű

2023. április 3. – 17:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Booking platformon keresztül foglalt szállást a hollandiai Tilburg egyik szállodájában egy román állampolgárságú férfi. Később viszont a szálloda képviselői felvették vele a kapcsolatot, és közölték, hogy a nemzetisége miatt törölték a foglalását.

A felháborodott érintett a közösségi oldalán számolt be az esetről, ahol azt írja: a szálloda szerint egy, az önkormányzattal kötött megállapodás miatt nem fogadhatnak románokat. A férfi végül egy szomszédos városig volt kénytelen autózni, hogy kaphasson szobát, a tilburgiak hozzáállását pedig undorítónak nevezte, írja a news.ro.

Az ügy felkeltette a holland média, de a politikusok figyelmét is. Az egyik önkormányzati képviselő egy, a turistának küldött üzenetben elismerte, hogy diszkrimináltak, és azt ígérte, hogy megpróbálja tisztázni a kérdést a diszkriminációellenes hatóságnál, az önkormányzatnál és a polgármesterek tanácsában is.


Egy holland újságíró is felvette a kapcsolatot az elutasított férfival, és elmondta neki, hogy a szálloda illetékesei eredetileg azzal indokolták a viselkedésüket, hogy a románok túl sok illegális cselekményt követnek el. Az újságíró próbált részleteket megtudni, azonban a szálláshely képviselői később már nem reagáltak a megkereséseire.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!