Felmondta az együttműködést a Booking azzal a hollandiai szállodával, amelyik azért utasított el egy vendéget, mert román

2023. április 4. – 12:32

Másolás

Vágólapra másolva

Megszakította a Booking szálláskereső platform az együttműködést azzal a tilburgi szállodával, amely visszautasította Alexandru Hegyi foglalását azért, mert román. Erről az érintett számolt be a Facebook-oldalán. Mint írtuk, a holland sajtó és a helyi politikusok is elkezdtek foglalkozni az esettel azt követően, hogy Hegyi beszámolt a kellemetlen tapasztalatairól a Facebook-on.

A Bookingon keresztül foglalt szobát a hollandiai szállodában, később azonban a hotel munkatársai felhívták, és közölték vele, hogy nem fogadják. Egy, a városi önkormányzattal kötött megállapodásra hivatkoztak, később pedig egy újságíró kiderítette: azért nem fogadták, mert úgy tartják, hogy a románok nagyon sok törvénytelenséget követnek el.

„Egy kis győzelmet arattunk ma, még ha az íze keserű is” – írta Hegyi Alexandru. „A Booking.com eltávolította az ingatlant a weboldaláról amíg kivizsgálják az ügyet. Emellett a holland diszkriminációellenes hatóság is vizsgálatot folytat.


Tekintettel arra, hogy a szálloda személyzete által a románokra használt Romeinse szó valójában rómaiakat jelent, csak egy híres latin szállóigére tudok gondolni: Veni, vidi, vici (Jöttem, láttam, győztem – a szerk. megj.) Az én esetemben nem volt vidi mivel nem volt rá lehetőségem” – fejtette ki.

Az, hogy Hegyi megtalálja a hibát a szálló tájékoztatójában, illetve latin közmondásokat használ, nem is annyira furcsa, ha figyelembe vesszük, hogy – a News.ro szerint – régész és a Délkelet-ázsiai Tanulmányok Központjában dolgozik. Jelenleg egyébként Japánban, Kiotóban él.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!