Orosz külügyminiszter: A NATO valójában már harcban áll Oroszországgal

2023. február 2. – 15:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Nyugat megpróbál akkora vereséget mérni Oroszországra, hogy az évtizedekig ne tudjon magához térni. Ez nem más, mint az „oroszkérdés” megoldására tett kísérlet – jelentette ki az Ukrajna egyes területeit már 2014-ben megszálló, 2022-ben pedig egy népirtással és a civil infrastruktúra részleges elpusztításával súlyosbított általános inváziót indító Oroszország külügyminisztere. Szergej Lavrov az orosz állami médiának adott „interjú”-ja szóhasználatával – az „oroszkérdés megoldásá”-ba nehéz nem belehallani a zsidókérdés „végső megoldásá”-t – implicit módon erősítette a csaknem egy évvel ezelőtt kezdődött invázió egyik fő indokát, miszerint az oroszok elleni népirtás megakadályozása érdekében elkerülhetetlenné vált Ukrajna „nácitlanítása”.

Lavrov Oroszországot igyekezett az „amerikai kizárólagosságtudat” jegyében az egész NATO-t és az EU-t maga mögé utasító Egyesült Államok áldozatának beállítani; mondván, hogy miközben Oroszország és személy szerint ő is az ukrajnai konfliktus lezárására törekszik, a Nyugat részéről senki sem próbálja meggyőzni Kijevet arról, hogy térjen vissza a tárgyalásokhoz, ehelyett inkább Moszkva stratégiai vereségének fontosságáról beszélnek, és bár a NATO tagadja, hogy a fegyverszállításon felül részese lenne a konfliktusnak, valójában harcol Oroszország ellen. A külügyminiszter „szakemberekre” hivatkozva rámutatott, hogy a bonyolultabb fegyverrendszerek kezelésére lehetetlen rövid időn belül katonai személyzetet kiképezni, ezért ezt a feladatot zsoldosoknak beállított „szabadságolt” nyugati katonai szakértők fogják ellátni. Egyébként ahogy arról mi is írtunk, a nyugati gyártmányú harckocsik pont azért is érkeznek be relatíve lassan, mert hetekbe telik az ukrán kezelőszemélyzet kiképzése.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!