Karácsony Gergely Kijev után most Kárpátalján bukkant fel

2023. február 2. – 21:22

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön Beregszászra utazott Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere; ahol a legnépesebb magyar közösséggel rendelkező kárpátaljai város polgármesterével, Babják Zoltánnal és a városi közgyűlés magyar tagjaival is találkozik. Karácsony csak a látogatás tényéről számolt be Twitter-oldalán.

Karácsony januárban Rafał Trzaskowski, Varsó főpolgármestere, Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere és Zdeněk Hřib, Prága főpolgármestere társaságában Kijevbe látogatott, ahol Vitalij Klicskóval, Kijev polgármesterével találkoztak. A főpolgármester előtt novemberben már Novák Katalin köztársasági elnök is az ukrán főváros vendége volt, Orbán Viktor miniszterelnök azonban nem látogatott el az orosz invázió ellen harcoló szomszédos országba, és év végi sajtótájékoztatója alapján erre nem is készül.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!