Putyin szerint problémák voltak az őszi részleges mozgósítással

2022. december 21. – 18:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Modernizációra és digitalizációra” lesz szükség, miután az őszi részleges mozgósítás során több probléma is felmerült – többek közt erről is beszélt Putyin az orosz védelmi minisztérium igazgatótanácsán tartott beszédében. Az elnök kiemelte: a feltárt problémákat azonnal kezelni kell.

Ennek érdekében kedden Putyin már egy rendeletet is aláírt egy munkacsoport létrehozásáról, amely koordinálja a különböző hatóságok mozgósítással kapcsolatos tevékenységeit. A Kreml azonban többször is kijelentette, hogy nincs szükség a mozgósítás második ütemére.

Putyin arról is beszélt, hogy „nyilvánvalóvá vált”, hogy az ukrajnai háború elkerülhetetlen volt.

„Természetesen a katonai műveletek mindig tragédiákkal és embervesztéséggel járnak. Ezt értjük, és tisztában is vagyunk vele. De mivel ez elkerülhetetlen volt, így jobb ma, mint holnap”

– mondta az orosz elnök. Hozzátette: az orosz kormány nem ismer határokat, ha a hadserege finanszírozásáról van szó.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Védelmi Minisztérium vezetésének éves ülésén Moszkvában december 21-én – Fotó: Sputnik /Mikhail Kuravlev/ Kremlin / Reuters
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz Védelmi Minisztérium vezetésének éves ülésén Moszkvában december 21-én – Fotó: Sputnik /Mikhail Kuravlev/ Kremlin / Reuters

(CNN)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!