Biden Zelenszkijnek: Megtiszteltetés, hogy az ön oldalán állhatok

2022. december 21. – 22:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Elnök úr! Jó, hogy újra itt van” – mondta Joe Biden az Ovális Irodában Volodomir Zelenszkijnek. Az amerikai elnök arról beszélt, hogy megtiszteltetés az ukrán elnök oldalán állni az egységes védelemben a Putyin által folytatott brutális, kegyetlen háborúval szemben.

„Nehéz elhinni, hogy 300 nap telt el azóta, hogy Putyin brutális támadást indított az ukránok nemzetként való létezése és ártatlan ukrán emberek ellen, abból a célból, hogy megfélemlítsen” – tette hozzá Biden.

Az amerikai elnök szerint Putyin fegyverként próbálja használni a telet. Hozzátette: Amerika és európai szövetségesei Ukrajna mellett állnak.

Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Fehér Ház ovális irodájában – Fotó: Leah Millis / Reuters
Joe Biden amerikai elnök és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Fehér Ház ovális irodájában – Fotó: Leah Millis / Reuters

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!