Az oroszok szerint női rabok jelentkeztek a Wagner-csoportba, még mesterlövész is lehet belőlük

2022. december 21. – 23:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vjacseszlav Wegner, a Szverdlovszki terület orosz parlamenti képviselője azzal fordult a Wagner magánhadsereg vezetőjéhez, Jegvenyij Prigozsinhoz, hogy Nyizsnij Tagil város börtönéből egy csoport nő jelentkezett nála, hogy a harctérre menjenek.

Ezek a nők „készen állnak arra, hogy kommunikációs tisztként, orvosként, ápolónőként a különleges katonai művelet zónájába menjenek” – írta Wegner.

„Teljesen egyetértek önnel. Nemcsak nővérek és kommunikációs tisztek, hanem mint szabotázscsoportok és mesterlövész párok is lehetnek” – válaszolt Prigozsin, majd megjegyezte, hogy ez korábban is működött, utalva a második világháborúra, amelyben a szovjet női mesterlövészek még a propagandának is jól jöttek, mítoszt teremtettek körülöttük.

Prigozsin válaszában azt írta, hogy még van ellenállás a női katonák besorozása ellen, de dolgoznak rajta, hogy működjön. (Ukrajinszka Pravada)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!