Patriotok is érkeznek Ukrajnába az 1,8 milliárd dolláros amerikai katonai segéllyel

2022. december 21. – 09:10

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államok 1,8 milliárd dolláros katonai segélyt küld Ukrajnának egy jelentős csomagban, amely első alkalommal Patriot légvédelmi rakétarendszert és precíziós irányított bombákat is tartalmaz – közölték amerikai tisztviselők kedden, amikor kiderült, hogy a Biden-kormány szerdán Washingtonban fogadja Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt.

A támogatás azt jelzi, hogy az Egyesült Államok bővíti az Ukrajnának szánt korszerű fegyverek körét, hogy megerősítse az ország légvédelmét az orosz rakétatámadások egyre növekvő sorozata ellen.

A csomagot hivatalosan várhatóan szerdán jelentik be. Ez körülbelül 1 milliárd dollárnyi fegyvert tartalmaz majd a Pentagon készleteiből, és további 800 millió dollárt szánnak még fegyverekre, lőszerre, kiképzésre és egyéb segítségre.

Zelenszkij és más ukrán tisztviselők régóta sürgetik a nyugati vezetőket, hogy fejlettebb fegyverekkel, köztük Patriotokkal segítsék országukat az Oroszországgal szemben vívott háborúban. (AP News)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!