Oroszország a veszteségei ellenére is folytatja a katonai jelenlétének erősítését az Északi-sarkvidéken

2022. december 21. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország folytatta katonai bázisainak bővítését az Északi-sarkvidéken, annak ellenére, hogy jelentős veszteségeket szenvedett az Ukrajna elleni háborúban – írja a CNN. A lap birtokába jutott műholdas felvételek tanúsága szerint az elmúlt évben több fejlesztést is végrehajtottak az orosz katonai támaszpontokon a térségben.

Szakértők szerint a képek nem drámai fejlődést mutatnak, inkább egy olyan terület megerősítésének és bővítésének folyamatos előrehaladását, amely elemzők szerint létfontosságú Oroszország védelmi stratégiája szempontjából, miközben Moszkva erőforrásai igencsak meg vannak terhelve.

Az északi térség stratégiai jelentőségét igazolhatja, hogy míg az ukrajnai invázió során a szárazföldi csapatok közel 70 százalékát kivonták a térségből, a tengeri haderőt szinte teljesen érinetlenül hagyták.

Oroszország északi fegyverkezéséről ebben a cikkben írtunk részletesebben >>>

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!