A fronton harcoló orosz katonák akár Washingtont is elfoglalnák

2022. december 21. – 12:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz állami tévében tartott beszédet az ukrán fronton tett látogatása után Vlagyimir Szolovjov Kreml-barát propagandista – írja az rtl.hu a Newsweek beszámolója alapján.

Szolovjov az adásban kifejtette, a katonák nagyon lelkesek, elszántak és készek bármit megtenni Oroszországért. Szerinte „a harcot igazi orosz értelmiségiek vívják, akik szívük szerint meg sem állnának Berlinig, sőt Washingtonba is bemasíroznának”.

Elmondta, a katonák a tekintetben sem bizonytalanok, hogy kik ellen harcolnak: természetesen a nácik ellen, és addig harcolnak, amíg le nem győzik őket. Arra a kérdésre, hogy mi számítana szerintük győzelemnek, a propagandista állítása szerint a katonák azt válaszolták:

„Elmegyünk a nagy tócsáig (az Atlanti-óceánig), talán Washingtont is el kell foglalnunk.”

Egy orosz ejtőernyős pedig állítólag azt mondta neki: „Amíg be nem kergetjük őket a mocsárba, és csak a kezük lóg ki belőle, miközben angolul könyörögnek: ‘Segítség, segítség, segítség’, na akkor majd eldöntjük, hogy mit csináljunk velük”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!