Hordozható áramfejlesztőket, mobil üzemanyagtöltőket visz a Máltai Szeretetszolgálat Kárpátaljára

2022. december 21. – 10:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Telepíthető és hordozható áramfejlesztőket, ezerliteres tartályokat, és az eszközök feltöltését segítő, illetve gépjárművek otthoni tankolására is alkalmas mobil üzemanyagtöltő eszközöket szállít Kárpátaljára a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A térségben hetek óta csak napi néhány órán át működik az energiaszolgáltatás, az áramfejlesztők a beregszászi máltai szervezet koordinálásával a karitatív létesítmények, szociális ellátást nyújtó és oktatási intézmények működését teszik biztonságosabbá.

Az energiaszolgáltatás sokszor csak az éjszakai órákban áll helyre Beregszászon, máskor kora hajnalban tér vissza az áram, az emberek ekkor tudják használni a háztartási gépeket, illetve feltölteni az akkumulátorról működő eszközeiket. Makuk János, a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat vezetőjének tájékoztatása szerint számos városi szervezet, több iskola, óvoda és szociális feladatot ellátó intézmény kért tőlük áramot, vagy áramfejlesztő eszközt mindennapos működéséhez. A Szeretetszolgálat saját tevékenységének fenntartásához is szükségessé vált a napközbeni energiaellátás megszervezése, hogy tovább működjenek a magányos idős embereket, a fogyatékos gyermekeket nevelő családokat és a leginkább rászoruló embereket támogató szolgálatok, és a lakosság ellátásában egyre jelentősebb szerepet játszó élelmiszeradományok kiosztását is folytathassák.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat december 21-én áramfejlesztő készülékeket, az aggregátorok üzemanyag ellátásához egyköbméteres tartályt, illetve mobil üzemanyagtöltő berendezést szállít Beregszászra. Ez utóbbi akár egy furgon csomagtartójában házhoz vihető „mozgó benzinkútként” működtethető készülék, amely az áramfejlesztők feltöltését teszi lehetővé, de gépjárművek tankolására is alkalmas – írja közleményében a szeretetszolgálat, amely a háború kitörése óta ezer raklapnyi segélyszállítmányt küldött Ukrajnába.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!