Dmitrij Medvegyev váratlanul Kínába látogatott

2022. december 21. – 11:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök meglepetésszerűen Pekingbe utazott, ahol Hszi Csin-ping kínai elnökkel találkozott. Medvegye elmondása szerint az ukrajnai konfliktusról is tárgyaltak – írja a Reuters.

Medvegyev, aki jelenleg az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, a Telegram-csatornáján tett közzé egy videót, amelyen látható, amint találkozik Hszivel.

Dmitrij Medvegyev és Hszi Csin-ping kínai elnök december 21-én Pekingben – Fotó: Sputnik / Reuters
Dmitrij Medvegyev és Hszi Csin-ping kínai elnök december 21-én Pekingben – Fotó: Sputnik / Reuters

Medvegyev elmondta, a megbeszélésen a két ország „határok nélküli” stratégiai partnerségét vitatták meg, valamint az ukrajnai helyzet is szóba került, további részleteket viszont nem árult el.

„Megvitattuk a kínai és orosz kormánypárt közötti együttműködést, a stratégiai partnerségünkön belüli kétoldalú együttműködést, beleértve a gazdaságot és az ipari termelést. Nemzetközi kérdéseket is megvitattunk – beleértve természetesen az ukrajnai konfliktust” – mondta Medvegyev, és hozzátette: „A megbeszélések hasznosak voltak”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!