Egy rákos gyerekeket gyógyító doktornő is meghalt a Kijevet ért hétfői rakétatámadásban

2022. október 11. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben kedden folytatódtak a Kercsi-szoroson átívelő hídon történt szombati szabotázsakcióra hivatkozva elrendelt orosz rakétacsapások, az ukrán hatóságok sorra azonosítják a hétfői megtorló akciók áldozatait.

Okszana Leontyieva például Ukrajna legnagyobb gyerekkórháza, a márciusi harcok idején tudósítóink által is meglátogatott Ohmatdit orvosa volt, és rákos gyerekeken végzett csontvelőátültetéseket. Munkahelye bejelentése szerint azonban hétfőn munkába menet az egyik „precíziós” orosz rakéta detonációja végzett vele. Anton Gerascsenko, Volodomir Zelenszkij tanácsadója azt az információt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy Leontyieva egy ötéves árvát hagyott maga után, ugyanis férje hat hónappal ezelőtt vesztette életét [az egyelőre nem derült ki, hogy a harcokban vagy más okból kifolyólag]:

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egyébként kedden háborús bűncselekményekkel vádolta meg Oroszországot;érvelése szerint a civil infrastruktúra támadásával „elviselhetetlen körülményeket teremt” a polgári lakosság számára.

(Guardian)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!