Egy rákos gyerekeket gyógyító doktornő is meghalt a Kijevet ért hétfői rakétatámadásban

2022. október 11. – 14:46

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben kedden folytatódtak a Kercsi-szoroson átívelő hídon történt szombati szabotázsakcióra hivatkozva elrendelt orosz rakétacsapások, az ukrán hatóságok sorra azonosítják a hétfői megtorló akciók áldozatait.

Okszana Leontyieva például Ukrajna legnagyobb gyerekkórháza, a márciusi harcok idején tudósítóink által is meglátogatott Ohmatdit orvosa volt, és rákos gyerekeken végzett csontvelőátültetéseket. Munkahelye bejelentése szerint azonban hétfőn munkába menet az egyik „precíziós” orosz rakéta detonációja végzett vele. Anton Gerascsenko, Volodomir Zelenszkij tanácsadója azt az információt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy Leontyieva egy ötéves árvát hagyott maga után, ugyanis férje hat hónappal ezelőtt vesztette életét [az egyelőre nem derült ki, hogy a harcokban vagy más okból kifolyólag]:

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter egyébként kedden háborús bűncselekményekkel vádolta meg Oroszországot;érvelése szerint a civil infrastruktúra támadásával „elviselhetetlen körülményeket teremt” a polgári lakosság számára.

(Guardian)

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!