A keddi orosz támadás miatt Lviv harmada áram nélkül maradt

2022. október 11. – 15:21

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden egy „létfontosságú objektumot” ért orosz rakétacsapás következtében a nyugat-ukrajnai Lviv egy része áram nélkül maradt.

– közölte Andrij Szadovij polgármester, aki Telegram-posztjában azt írta, hogy a 720 ezres várost délelőtt ért rakétacsapás következtében Lviv 30 százaléka áram nélkül maradt, a város két kerületében a vízellátás is szünetel. A támadásoknak összesen egy sérültje volt. Jevhenyij Jenin ukrán belügyminiszter-helyettes szerint a régió néhány településén is áramszünet állt be. A magyar határtól 200 kilométerre található várost és környékét hétfőn is több találat érte, a város teljes sötétben töltötte az éjszakát.

Sötét utcák Lvivben 2022. október 10-én – Fotó: Pavlo Palamarchuk / Reuters
Sötét utcák Lvivben 2022. október 10-én – Fotó: Pavlo Palamarchuk / Reuters

Oroszország legutóbb márciusban támadta a Lengyelország felől érkező katonai segélyszállítmányok fontos átrakodóállomásának számító nyugat-ukrajnai várost, Putyin most a Kercsi-szoroson átívelő hídon történtszombati szabotázsakcióra megtorlásaként rendelt el az ukrán civil infrastruktúrát célzó orosz rakétaoffenzívát.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!