Egyetértően bólogattak az orosz propagandában Orbán Viktor tusványosi beszédére

2022. július 27. – 15:56

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rengeteg reakció érkezett már Orbán Viktor szombati beszédére: a Tusványoson elhangzott, fajokról és német gáztechnikákról is értekező miniszterelnöki nyilatkozatot minősítették már betegnek, elfogadhatatlannak, undorítónak, fajvédő, avagy nyilasbeszédnek, goebbelsi és hitleri értelemben vett náci szövegnek vagy éppen orosz propagandának is. Utóbbi jelzőt az ukrán külügyi szóvivő mondta a tusványosi előadásról, szerinte ugyanis Orbán „az orosz propaganda klasszikus példáit” hozta elő, amikor a Moszkva elleni szankciók ellen érvelt, és azt hangsúlyozta, hogy az Európai Uniónak ki kell maradnia a háborúból.

Az orosz propaganda egyébként fel is használta Orbán Viktor beszédét, írja a 444: az állami tévé sztárújságírója, Vlagyimir Szolovjov ugyanis egyetértően bólogatott a miniszterelnök szavaira azzal kapcsolatban, hogy ha Donald Trump amerikai elnök és Angela Merkel német kancellár maradt volna, akkor ma nem lenne háború Ukrajnában.

Az ultraputyinista Szolovjov szerint Orbán „közös értékeket vall” Donald Trumppal és Vlagyimir Putyinnal, és a három politikus „ugyanúgy látja a dolgokat”. A talkshow résztvevői ezután átcsapnak egy világpolitikai mélyelemzésbe, ahol viszont a magyar miniszterelnök neve már nem nagyon került szóba:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!