Oroszország: Vinnicjában egy titkos katonai találkozó résztvevőit semmisítettük meg

2022. július 15. – 13:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal a Vinnicját ért, minimum 23 halálos áldozatot és 70 sérültet eredményező robotrepülőgépes csapást követően az orosz védelmi minisztérium péntek délelőtt előállt a maga hivatalos verziójával:

Eszerint a „tengerről indított” Kalibr nagy találati pontossággal rendelkező robotrepülőgépek egy tiszti szállást találtak el, melyben éppen az ukrán légierő képviselői folytattak megbeszélést– közelebbről nem tisztázott – külföldiekkel az Ukrajnának szállítandó repülőgép- és fegyverszállítmányokról, illetve az ukrán repülőállomány korszerűsítéséről.

A precíziós csapás eredményeképp a találkozó résztvevőit elpusztítottuk.

Az ukrán légierőnek valóban Vinnijcábanvan a parancsnoki központja, melyet márciusban súlyos támadás ért, és a város melletti repülőteret is teljesen megsemmisítették. Azonban a rendelkezésünkre álló információk – köztük rengeteg képi bizonyíték és beszámoló – alapján a Vinnijcát csütörtökön eltaláló két robotrepülőgép (két másikat sikerült leszednie az ukrán légvédelemnek) egyike sem a parancsnoki központba csapódott.

(Reuters)

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!