21-re nőtt az odesszai rakétatámadás halálos áldozatainak száma, két gyerek is meghalt

2022. július 1. – 14:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés 16:47: 21-re nőtt az odesszai kilencemeletes lakóépületet ért rakétatámadás halálos áldozatainak száma, a Fekete-tenger-parti kikötővárost (melynek védelmi előkészületeit a Telex újságírói is megtekintették) magában foglaló régió kormányzója szerint hétfő éjjel a tenger felett repülő Tu–22M stratégiai bombázókról indították azokat az X–22-es rakétákat, melyek a lakóépületbe és a mellette álló szabadidőközpontba csapódtak. Az áldozatok között két gyerek van, további 38 sebesültet, köztük hat gyermeket és egy terhes nőt kórházba szállítottak – közölte az ukrán biztonsági szolgálat.

Moszkva tagadta, hogy orosz bombázók lennének felelősek a támadásért, a Kreml közleményében állította, hogy „Oroszország nem támad civil célpontokat”. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője tagadta, hogy Oroszország polgári célpontokat támadott volna. „Szeretném emlékeztetni önöket az elnök szavaira, miszerint az orosz fegyveres erők nem dolgoznak polgári célpontokkal” – mondta.

Hétfő délután Kremencsuk városában egy bevásárlóközpontot ért hasonló rakétatámadás, az ukrán hatóságok szerint az ottani pusztítást is stratégiai bombázókról indított X–22-es levegő-föld rakéták okozták.

(Guardian, Sky News)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!