Szeverodonyeck folyamatos tűz alatt áll, Kelet- és Dél-Ukrajnát is légicsapásokkal támadják

2022. május 29. – 13:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Folyamatosan támadja az ellenség Szeverodonyeck térségét, írja a CNN Szerhij Hajdaj nyilatkozata alapján. Luhanszk megye ukrán katonai közigazgatásának vezetője szerint a helyzet egyre nehezebb, ezt pedig megerősítette az ukrán fegyveres erők vezérkarának vasárnapi jelentése is.

Hajdaj nyilatkozata szerint a térségben 60 lakóház semmisült meg, és eddig két holttestet találtak a romok között – közülük egyet Liszicsanszkban, ahol egy lány lett egy orosz gránát áldozata. Rajta kívül a támadásban négyen sérültek meg.

Ukrán katonák a Donyeck megyei Marinka egyik épületének romjai között – Fotó: Anna Kudriatseva / Reuters
Ukrán katonák a Donyeck megyei Marinka egyik épületének romjai között – Fotó: Anna Kudriatseva / Reuters

Az ukrán hadsereg szerint a Szeverodonyecktől 60 kilométerre, nyugatra fekvő Szlovjanszk közelében is intenzív légicsapásokat mértek az oroszok a civil infrastruktúrára. Ezen kívül orosz támadásokról számoltak be Harkivból, az orosz határ közelében fekvő településekről, valamint dél-ukrajnai tengerparti városokból is.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!