Ukrán tengerészgyalogos parancsnok: Az Azovsztal acélmű-erődjében több mint 600 ellátatlan sebesült fekszik, Dunkerque-jellegű evakuációra lenne szükség

2022. április 27. – 18:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szerhij Voljna, a Mariupolt védő egyik tengerészgyalogos zászlóalj parancsnoka videóüzenetében állítja, hogy az Azovsztal acélműbe szorult ukrán védők között több mint 600 sérült katona és civil van, akiket nem tudnak ellátni. Rajtuk kívül még „több száz” civil – köztük gyerekek – rejtőzik még az erődszerű ipartelepen borzalmas higiéniai viszonyok között. Mivel az élelmiszerből és az ivóvízből is kezdenek kifogyni, ezért Voljna egy „Dunkerque-jellegű” evakuációt sürgetett – ami azt jelentené, hogy a tengerparton fekvő acélműből hajókkal mentenék ki az ukránokat, azonban Mariupol megközelítésére a konfliktusban amúgy is alárendelt szerepet játszó ukrán haditengerészetnek valószínűleg nincs esélye.

(Guardian)

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!