Még mindig az ukránok uralják az ország légterének nagy részét

2022. április 27. – 08:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának legfrissebb jelentése szerint még mindig az ukrán hadsereg ellenőrzése alatt áll az ország légterének nagy része – írja a Guardian.

A minisztérium legutóbbi titkosszolgálati jelentésében arról is ír, hogy az oroszoknak nem sikerült megsemmisíteniük az ukrán légierőt vagy elnyomni az ukrán légvédelmet. Az orosz légi tevékenység elsősorban Dél- és Kelet-Ukrajnára irányul, és a szárazföldi erőknek nyújt támogatást, emellett légi úton nagyon korlátozott a hozzáférés Ukrajna északi és nyugati része felé.

A támadások során az oroszok továbbra is az ukrán katonai eszközöket és logisztikai infrastruktúrát veszik célba. Ugyanakkor a Mariupolban végrehajtott légicsapások többségét valószínűleg nem irányított, szabadon hulló bombák segítségével hajtják végre. Emiatt nagyobb eséllyel ér civileket találat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!