Bloomberg: Az orosz fenyítés hatására már 10 európai cég nyitott rubelszámlát a Gazpromnál

2022. április 27. – 20:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Bloomberg értesülései szerint a Gazprom bankjánál már 10 nagy európai cég nyitott rubelszámlát, és négyen már rubelben rendezték a gázvásárlásukat. Az amerikai gazdasági lapot erről az orosz energiaipari cég egyik vezető beosztású munkatársa tájékoztatta (természetesen névtelenségét megőrizve). Az informátor szerint azonban a lengyel és bolgár gázszállítások leállításához hasonló intézkedés egészen május második feléig még akkor sem valószínű, ha több ország is megtagadja a Kreml – az orosz devizatartalék gyarapítását szolgáló – követelését, hogy az orosz gázért rubelben fizessenek, mivel a következő gázszállítmány kifizetése csak akkor esedékes.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke arra kérte az európai cégeket, hogy ne hajoljanak meg Oroszország egyoldalú követelése előtt. A Putyin újabb irracionális lépésének tűnő orosz gázcsap-elzárásról és annak következményeiről részletesen ebben a cikkünkben olvashat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!