A nyugati országok az ukrán hadsereg hosszú távú megsegítéséről tárgyaltak

2022. április 27. – 07:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lloyd Austin, az Egyesült Államok védelmi minisztere kijelentette, hogy a nyugati országok arra készülnek, hogy „hosszú távon” segítsék Ukrajnát, és újabb fegyverszállítmányokat készül küldeni az ukránoknak – írja a Guardian.

Austin részt vett egy németországi találkozón, ahol negyven ország védelmi miniszterei gyűltek össze. A jelen lévő politikusok többek között a már erre a célra elkülönített 5 milliárd dolláron felüli, jövőbeli fegyverszállítások összehangolásáról is beszéltek. Moszkva azzal vádolta az ebben az irányba erőfeszítéseket tevő országokat, hogy a felfegyverzésével felhatalmazzák Ukrajnát a háborúra.

„Fontos ülést tartunk ma Ukrajna védelmének hosszú távú támogatásáról, ahol arra is kitértünk, hogy ez mibe kerül majd a saját országunk védelmi iparára nézve” – mondta Austin a délnyugat-németországi Ramstein légi támaszponton tartott találkozó után.

A miniszter hozzátette, hogy próbálnak megküzdeni a fegyverek és lőszerek iránti óriási kereslettel, és hogy a tervek szerint „megkettőznék a közös erőfeszítéseket Ukrajna hadseregének hosszú távú megerősítésére”.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!