A lengyel miniszterelnök szerint közvetlen támadás az országa ellen, hogy az oroszok elzárták a gázt

2022. április 27. – 15:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök „közvetlen támadásnak” nevezte, hogy Moszkva elzárja Lengyelország elől a gázt – írja a Guardian.

A lengyel parlament alsóházában felszólaló Morawiecki kijelentette, hogy Oroszország a „gázimperializmusa” határait feszegeti, és azzal vádolta az oroszokat, hogy inflációs intézkedésekkel támadják az európai gazdaságot. Emellett próbálta megnyugtatni a képviselőket, hogy Lengyelországban van elegendő gáz a tárolóban.

Morawiecki szerint hogy Oroszország nemcsak Ukrajnát támadja, hanem Oroszország egész Európa energia- és élelmezés-biztonságát is fenyegeti.

„Ez közvetlen támadás Lengyelország ellen... Mi pedig úgy kezeljük ezt a zsarolást, ezt a fejhez tartott pisztolyt, hogy az ne érintse a lengyeleket” – mondta, hozzátéve, hogy Lengyelországnak nem lesz szüksége orosz gázra.

Fotó: Janek Skarzynski / AFP
Fotó: Janek Skarzynski / AFP

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!