Továbbra is Teleorman és Olt megyében mennek a legnagyobb arányban szavazni

2024. június 9. – 13:35

Másolás

Vágólapra másolva

A 13 órai részvételi adatokból is azt látszik, hogy a dél-romániai szavazók a legaktívabbak a választásokon.

A helyhatósági választásokon 13 óráig a szavazásra jogosult Teleorman megyeiek 29,48 százaléka vett részt, míg az Olt megyeiek 29,53 százaléka. A lista végén továbbra is Bukarest kullog, ott a választók 16,43 százaléka járult az urnákhoz, majd Vaslui megye következik 17,09 százalékkal és Kolozs megye 17,81 százalékkal.

Hargita megyében a helyhatósági választásokon 22,05 százalékos a részvétel, Maros megyében szintén ugyanennyi, míg Kovászna megyében 22,04 százalékos. A magyarok lakta megyék közül Szatmár van még jobban lemaradva, a választók 19,96 százaléka voksolt 13 óráig.

Az EP-választásokon is Teleorman és Olt megye a legaktívabb. A lista végén ebben az esetben is Bukarest áll.

A székelyföldi megyék közül Hargita megyében a legmagasabb a választási kedv 22,41 százalékkal, de mindháromban az országos átlag (22,27) körül teljesítenek. A más magyarok lakta megyék közül Kolozs van legjobban lemaradva 18,87 százalékkal.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!