Az USR elnöke szerint az ADU nem csak Bukarestben, hanem Temesváron is nyert

2024. június 9. – 23:41

Másolás

Vágólapra másolva

A Mentsétek meg Romániát Szövetségből (USR), a Népi Mozgalom Pártjából (PMP) és a Jobboldal Erejéből álló Egyesült Jobboldal Szövetség (ADU) nyerte meg Bukarest főpolgármesteri tisztségét, de a főváros első és második kerületét, illetve Temesvárt is, jelentette ki Cătălin Drulă, az USR elnöke az exit poll adatok alapján a G4Media szerint.

„Láttam, hogy a korábbi órákban milyen exit pollokkal mérgezték a közvéleményt, és kíváncsi vagyok, hová tűntek bizonyos pártok, amelyek azok szerint átlépték a küszöböt, de most mégsem lépik át, mint például a PUSL. Úgy tűnik, hasból írják az előrejelzéseket és ezek egy régóta kezdődött művelet részei, amelynek a romániai választások elcsalása a célja” – mondta. „Nem emlékszem, hogy lett volna olyan választás, ahol több szabálytalanság történt volna. Több ezer szabálytalanságot jelentettek, pénzt fizettek a szavazatokért, embereket erőszakkal vittek be szavazni. A választás egész szervezése hibás volt” – tette hozzá.

Dominic Fritz temesvári polgármester, aki az ADU választási koalíció színeiben indult újabb mandátumért, és az RMDSZ is támogatta, vasárnap este azt mondta, bár nincsenek még hivatalos exit poll eredmények, a jelzések alapján bízik benne, hogy „Temesvár azt választotta, hogy előre megy”. Az ADU megyei tanácselnökjelöltje, Alin Nica is azt nyilatkozta, hogy bízik a győzelmében.

Nicolae Robu, a PSD-PNL szövetség temesvári polgármesterjelöltje exit poll adatok hiányában nem kívánta értékelni a választást, csak annyit mondott, hogy örül a magas részvételi aránynak. Az Állandó Választási Hatóság adatai szerint Temesváron valamivel több mint 45 százalékos volt a részvétel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!