Szatmárnémetiben egy új kerékpár- és gyalogoshíd átadásával indult a kampány

2024. május 10. – 17:01

Másolás

Vágólapra másolva

Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti RMDSZ-es polgármestere az új kerékpáros- és gyalogoshíd átadásával indította kampányát. Az időjárás is kedvezett neki, rengetegen összegyűltek, hogy a napsütést élvezve végigsétáljanak az új hídon, és ha már ott voltak, akkor szelfiztek is az újrázni készülő polgármesterrel, aki a híd előtt a felújított régi városközpontot is átadta a polgároknak. A szatmárnémeti városháza 2020-ban nyert meg egy nagyjából 5,5 millió eurós értékű támogatást a régi központ felújítására. A közbeszerzési eljárás lefolytatása után, 2022 novemberében kezdődöttek a kivitelezési munkálatok. Úgy tervezték, hogy már tavaly decemberben átadják a felújítás után lezárt teret, de végül csak március végén adták át, pont jókor, hogy a közelgő helyhatósági választásokon a polgárok fel tudják mérni, milyen jól látható változások, felújítások történtek a városban.

Az új gyalogos- és kerékpárhíd a városközpontot köti össze a Szamos bal partján található bevásárlóközponttal, a projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg, és a város infrastrukturális fejlődésében fontos előrelépésnek számít, összeköti az új városközpontot a Szamos bal partján, a Károlyi úton található plázával.

A 214 méter hosszú híd az egyik legnagyobb ilyen típusú építmény Romániában, és mintegy 36 millió lejbe került. Átadásával véget ért a városközpont korszerűsítési projektje, amelynek teljes költsége 54 169 820 lejt tett ki. A híd létrehozása nemcsak a közlekedést könnyíti meg, hanem jelentősen hozzájárul a város arculatának megújításához is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!