Kezdődik Szatmárnémeti régi főterének felújítása

2022. október 28. – 12:22

Másolás

Vágólapra másolva

A főtérfelújítás munkálatainak megkezdését Kereskényi Gábor polgármester jelentette be, a városi önkormányzat közösségi oldalán pedig a látványterveket is közzétették. Az európai uniós forrásokból finanszírozott, 23 millió lej összértékű korszerűsítés több szakaszban zajlik majd.

A munkálatok november első hetében a park területén kezdődnek, ekkor még nem várható forgalomkorlátozás a központban. Erre csak 2023. márciusától lehet számítani – az önkormányzat korábbi bejelentése szerint a nagyjából négyszögletes régi főtérnek csak egyetlen oldalán, a Várdomb (Decebal) és az Eötvös (Al. I. Cuza) utcák között közlekedhetnek majd a személygépkocsik. A főtér többi útszakaszai csak a tömegközlekedés számára állnak majd nyitva.

A polgármester szerint a munkálatok során 30 százalékkal bővítik a régi főtéren a zöldövezetet. Tovább sor kerül az elavult elektromos hálózat cseréjére, és modern, energiatakarékos módszerek beiktatásával új arculatot kap a szökőkút és a sétányok is.

A beruházás átadási határideje 2023. decembere. „A helyreállítást követően a Régi főtér egy lakosságbarát övezetté alakul, ahol sétányok, teraszok, zöldövezetek és kerékpárutak állnak a kikapcsolódni szándékozó polgárok rendelkezésére” – közölte posztjában a polgármesteri hivatal.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!