Gálfi Árpád egykori kampányfőnöke már nem a volt főnökének szurkol

2024. április 11. – 13:23

Másolás

Vágólapra másolva

Ha lejár a székelyudvarhelyi RMDSZ előválasztása, akkor elmondja, hogy szerinte mi játszódott le háttérben, mondta Ember Attila, Gálfi Árpád polgármester egykori kampányfőnöke az UH.ro-nak, mert egy megérzése nyomán úgy vélte, hogy borítékolható az előválasztás végeredménye, azaz Ilyés Szabolcs fogja mengyerni az előválasztást.

Gálfi Árpád egykori kampányfőnökének azonban nem lett igaza, és ezt vállalja is, ezért nyilvánosan bocsánatot kér – mondta a Transtelexnek.

Vasárnap véget ért az RMDSZ előválasztása, és bár Ilyés Szabolcs plakátjai és szórólapjai miatt is egyesek úgy gondolhatták, hogy az udvarhelyi RMDSZ valójában a bukaresti és a budapesti vezetéssel is jó viszonyt ápoló jelöltet támogatja, a választást azonban nem Ilyés Szabolcs, hanem Szakács-Paál István nyerte meg, akivel a Transtelex csütörtökön jelentette meg interjúját.

„Láttam felsorakozni egy általam baráti körnek hitt legénységet az RMDSZ-ben, és azt hittem, hogy az RMDSZ előválasztása meg van játszva. Hogyha az ember téved, nem olyan nagy gond, akkor van gond, ha nem látja be, és nem kér bocsánatot. Elmondtam a tegnap RMDSZ-es barátaimnak, hogy én az általam legalkalmasabbnak hitt pillanatban nyilvánosan is bocsánatot fogok kérni” – mondta Ember Attila a Transtelex megkeresésére.

Ember Attila szerint az embereknek nem az aszfaltozással vagy a projektek meg nem valósulásával, csúszásával van a baja, hanem a közhangulattal, amit a városházán jelenlévő hangulat befolyásol, amit Gálfi temperamentuma mérgezett meg.

„Nem mindegy, hogy egy városlakó milyen hangulatú irodába megy be egy ügyet elintézni, vagy egy engedélyt kiváltani, ahol azelőtt három perccel éppen leüvöltötte a polgármester a fejét a beosztottjának, vagy pedig oda, ahol mosolygósan, kacagósan zajlik a munka. Székelyudvarhelyen pedig a közhangulat minősége egyre rosszabb, mert amikor valakinek már-már üldözési mániája van, a valósággal köszönő viszonyban nem lévő teóriákat gyárt, másnap már igaznak hiszi, és harmadnap már terjeszti is a városban” – tette hozzá.

Példaként azt hozta fel, hogy ezelőtt pár hónappal bement a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központba, amit a Szász Jenő által vezetett Nemzetstratégiai Kutatóintézet működtet. Itt összefutott Szásszal, akivel 20 percet beszélgetett. Gálfi Árpád két héttel ezelőtt a Székelyudvarhelyért Párt közgyűlésén már azzal fogadta, Ember Attila a Szász Jenő embere. Ezt követően kilépett a pártból.

A Székelyudvarhelyért Párt szerdán jelentette be, hogy Gálfit polgármesterjelöltként indítja a 2024-es helyhatósági választásokon.

Ember Attila szerint Gálfinak és a Székelyudvarhelyért Pártnak nem lesz gondja az induláshoz szükséges aláírások összegyűjtésével, Gálfi választási esélyeit nem érdemes lebecsülni, mert még mindig elég nagy támogatottsága van, ezért nincs itt az idő, hogy bárki is hatra dőljön – nyilatkozta lapunknak.

Saját polgármesterjelölti ambícióiról azt mondta, csak viccnek szánta. „Őszintén mondom: semmi kedvem hozzá. Adja Isten, hogy mérkőzzenek meg” – tette hozzá.

Arra vonatkozó kérdésünkre, hogy hiba volt-e Gálfiék csapata részéről, hogy kivárták az RMDSZ előválasztásának lezajlását Ember Attila azt mondta, egy hivatalban lévő polgármesternek mindig van előnye. És főleg a második mandátum után nem gyerekjáték legyőzni a regnáló polgármestert, akinek „égbekiáltó hibája nincs”.

Ember Attilát királycsinálóként ismerik Székelyudvarhelyen, miután 2016-ban és 2020-ban is polgármesteri székbe segítette Gálfi Árpád polgármestert, legutóbb úgy, hogy a tanácsosi listából egy „dream teamet” gyúrt össze. Az egykori kampányfőnöke azonban már nem ért egyet Gálfi nézeteivel, ezért távozott mellőle, kilépett a Székelyudvarhelyért Pártból és az udvarhelyi közéletből is.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!