Kelemen Hunor a kampányszlogennel üzent március 15-re: Győzzenek a magyarok!

2024. március 15. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Az RMDSZ elnökének a március 15-i gondolatait már a délelőtti órákban elküldte a sajtónak a párt kommunikációs csapata. A szövetségi elnök a szövegében a történelmi eseményekkel példálózva az idei választások fontosságát hangsúlyozza.

Kihívásból ma sincs kevés. Borús időket élünk, nem messze tőlünk véres háború zajlik, az egyik válság a másikat követi, a világ átalakulóban van. Mindannyian tapasztaljuk, hogy Európa évtizedek óta nem volt ilyen nehéz helyzetben” – olvasható Kelemen hunor ünnepi szövegében, amely aztán rátér arra, hogy miért „sorsdöntők” az idei választások.

„Június 9-én minden magyar tud tenni – és kell tennie azért, hogy a közösségünknek továbbra is legyen hangja Európában és ereje Erdélyben. Hogy ki tudjunk állni a magyarokért és közösségi jogainkért Brüsszelben, és együtt képesek legyünk tovább építeni Erdélyt, fejleszteni városainkat és falvainkat, küzdeni azért, hogy a magyar családok, intézményeink, vállalkozásaink és gazdáink támogatást kapjanak” – olvasható az RMDSZ elnökének a szövegében, aki szerint a 2024-ben is győzni kell:„győzzön a szabadság, győzzön a testvériség, győzzön az egyenlőség, és legfőképpen: győzzenek a magyarok!”

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!