Már nemcsak Orbánnak, Kelemennek és Borbolynak van TikTokja, Antal Lóci is becsekkolt

2024. február 19. – 18:27

Másolás

Vágólapra másolva

Az udvarhelyi szenátort, Antal Lórántot eddig nem a közösségi médiában taroló politikusként tartottuk számon. A Hargita megyei kommunikációs pálmát rég elvitte Borboly Csaba megyei tanácselnök, aki lépten-nyomon élőzik, szelfizik, tiktokozik, mindent is csinál a közösségi médiában. Sőt a legutóbbi SZKT-n politikustársainak is azt tanácsolta, vegyenek példát róla, és „használják ki” a lehetőségeket, mert itt vannak a választások a nyakukon.

Amikor Borbolyt élőben hallgattam Kolozsváron, azt hittem, jót derülnek rajta az SZKT-tagok, de mint a mellékelt videó mutatja, tanácsának foganatja volt, mert most már Antal Lóci is tiktoker lett, sőt mi több, rapper. Meg kell adni, nem kevés kreativitás kell ahhoz, hogy Románia parlamentjét megénekeld, de úgy tűnik, van az a tét, ami még ezt is kihozza az emberből politikusból.

Nem néztem utána, de Hargita megye élen járhat a TikTokra bejelentkezett RMDSZ-es politikusok számát tekintve, ugyanis Kelemen Hunort is ide kell számítani, mivel Hargita megyei képviselőként ül a parlamentben. Az ő tiktokozásáról nem írtunk egyelőre külön, mert még nem rappelt, és ami eddig megjelent, a felejthető kategóriába sorolható.

Szintén Hargita megyébe számolódik Tánczos Barna is, aki már leköszönt a környezetvédelmi tárca éléről, amikor beüzemelte TikTok fiókját, és egy értelmes kampányt indított el ott az újrahasznosításról, az italos palackok, dobozok beváltásáról. Na, de aztán ez a csatorna is elveszítette arculatát, most már kolbászfesztiváltól farsangtemetésig minden is van a videói között.

Ha már TikTok: nemrég írtunk arról, hogy Pavel Popescu, az ANCOM, az Országos Hírközlési Felügyeleti és Szabályozási Hatóság alelnöke a Digi24-nek adott interjújában elmondta, hogy egyértelmű bizonyítékok vannak arra, hogy a TikTok alkalmazás negatív módon használja az adatokat, és nem ajánlja a telepítését. A TikTok használata nemzetbiztonsági kérdés, és be kellene tiltani az állami alkalmazottak telefonjain – tette hozzá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!