Életfogytiglanit kértek a bukaresti kanapés gyilkosra, aki az ágyneműtartóba rejtette 12 éves áldozatának holttestét

2024. február 19. – 13:59

Másolás

Vágólapra másolva

Az áldozat családjának ügyvédje hétfőn életfogytiglani börtönbüntetést és 600 ezer euró erkölcsi kártérítést kért Ilie Marcel Șerbuc ellen. Az élettársa 12 éves kislányának megölésével vádolt férfi ellen az ítéletet később hozza meg a bukaresti bíróság.

Adrian Cuculiș az Agerpresnek azt is elmondta, hogy a tárgyalás során voltak feszült pillanatok, amikor a védelem az áldozat családját próbálta hibáztatni, azt állítva, hogy a kislányt elhanyagolták. A család ügyvédje szerint Șerbuc elismerte tettét, de kérte, hogy ne fizessenek kártérítést. A gyilkos bocsánatot kért tettéért, és azt mondta, hogy élete végéig bánni fogja azt.

2023. június 3-án egy 12 éves kiskorú lány holttestét találták meg egy egy bukaresti albérletben, a kanapé ágyneműtartójába rejtve. A hatóságokat a lakástulajdonos értesítette. A Fővárosi Ügyészség hivatalból vizsgálatot indított az ügyben, a holttestet pedig az Igazságügyi Orvostani Intézetbe szállították. A holttest előrehaladott bomlási állapota miatt csak a DNS vizsgálatok révén sikerült azonosítani az áldozatot úgy, hogy a genetikai profilját összehasonlították az apjáéval.

A kislányt az apja nevelte, aki egy hónappal korábban már jelentette az eltűnését, azt azonban nem tudta, hogy hol lakott Bukarestben a volt élettársa, akinél a gyerek volt. A halott lány anyja és annak élettársa több mint egy hónapja hagyta el az országot, ezért az Europol segítségét kérték a felkutatásukhoz. Végül Spanyolországban bukkantak a nőre.

A nő a kihallgatáson azt mondta, nem tudott a lánya haláláról. Állítása szerint rövid időre elhagyta a lakást, és mire visszatért, a kislánya már nem volt ott, az élettársa pedig azt mondta, hogy visszament az apjához, akinél az állandó lakhelye volt.

Az anyát szabadon engedte a spanyol rendőrség, az élettársa ellen nemzetközi körözési parancsot adtak ki, a férfit Hollandiában tartóztatták le, októberben állították bíróság elé.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, kiskorúak elleni erőszak esetében pedig a 119-es hívószámot.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!