A falomlásban könnyebben megsérült székelyudvarhelyi diáklányok elhagyhatják a kórházat

2023. december 21. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásánál történt falomlásban megsérült három diáklány közül kettő csütörtökön elhagyhatja a kórházat – nyilatkozta az Agerpresnek a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal szóvivője.

Zörgő Noémi elmondta, hogy a lányok egészségi állapota jó, és pszichológiai tanácsadásban részesülnek.

A harmadik lány súlyosan megsérült, válságos állapotban szállították egy marosvásárhelyi kórházba, állapota azóta is kritikus.

A falomlásban életét vesztette egy 17 éves fiatal, akit csütörtökön kísérnek utolsó útjára a szülőfalujában, Farkaslakán. A fiút kihúzták a romok alól, de nem sikerült újraéleszteni. Halálát az elszenvedett súlyos zúzódások okozták. Sipos Dávidot csütörtökön temetik szülőfalujában, Farkaslakán.

Hétfő délután 16 óra körül leomlott a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásnak egyik külső fala, és négy diák a romok alá került.

A marosvásárhelyi bíróság szerda este elutasította a László Szilveszter Sándor előzetes letartóztatására vonatkozó ügyészségi indítványt, és elrendelte a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium beomlott bentlakásánál csatornázási munkálatokat végző cég ügyvezetőjének 60 napos hatósági felügyelet alá helyezését.

A vállalkozót az építkezések minőségi követelményeire vonatkozó törvény megsértésével, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel gyanúsítják. Az ügyben több tanút kihallgatott és dokumentumokat foglalt le az ügyészség.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!